Користувачі
0
0 голосів
Ви можете слухати безкоштовно аудіокнигу «Іван Карпенко-Карий — Бурлака - Іван Карпенко-Карий». Всі аудіокниги жанра "Драмa" слухайте онлайн в найкращій українській бібліотеці sluhayknigi.com
Слухати книгу
12
переглядів
0
відгуків

Про аудіокнигу

  • Назва Іван Карпенко-Карий — Бурлака
  • Автор Іван Карпенко-Карий
  • Тривалість 03:00:48
  • Дата публікації: 1 квітень 2024

Анотація до аудіокниги

«Бурлака» – перший драматичний твір І. Карпенка-Карого, написана в Петербурзі.

Довгий час ця п’єса заборонялась до вистави. 1887 року Карпенко-Карий текст драми під заголовком «В пору приїхали» надіслав до цензури, намагаючись самою назвою дещо замаскувати соціально-критичне спрямування твору. Проте цензуру обійти не вдалося. У висновках цензурного комітету говорилося, що п’єса «не только не возможна к постановке на сцене, но и подлежит запрещению к напечатанию».

П’єсу він написав для трупи Михайла Старицького, у якій грали його молодші брати Панас (який виступав під псевдонімом Саксаганський) і Микола (мав псевдонім Садовський), до цього колективу згодом увійшов й Іван Карпович.
Слухайте онлайн
0 голосів
На sluhayknigi.com ви зможете безкоштовно слухати аудіокнигу Іван Карпенко-Карий — Бурлака - Іван Карпенко-Карий! Слухайте mp3 аудіокнигу без реєстрації у хорошій якості зі свого смартфону чи ПК у будь-який час.

Відгуки

Мінімальна довжина коментаря – 50 символів. Коментарі модеруються
Поки немає коментарів. Ти можеш бути першим!