Користувачі
0
0 голосів
Ви можете слухати безкоштовно аудіокнигу «Усна народна творчість — Дума про Марусю Богуславку - Усна народна творчість». Всі аудіокниги жанра "Програма ЗНО / дума" слухайте онлайн в найкращій українській бібліотеці sluhayknigi.com
Слухати книгу
1
переглядів
0
відгуків

Про аудіокнигу

  • Назва Усна народна творчість — Дума про Марусю Богуславку
  • Автор Усна народна творчість
  • Тривалість 00:04:35
  • Дата публікації: 29 червень 2024

Анотація до аудіокниги

У ній йдеться про те, як у турецькій неволі уже тридцять літ перебуває сімсот козаків. Одного разу до ув’язнених прийшла «дівка-бранка, Маруся, попівна Богуславка» і запитала, чи не знають вони, який сьогодні день «в землі християнській».

Невільники, які тридцять літ «Божого світу, сонця праведного» не бачили, звісно, знати не могли. Тоді Маруся повідомила, що «завтра святий празник, роковий день великдень». Вона просила козаків не лаяти, не проклинати її за те, що нагадала про празник.

Маруся сказала, що «як буде пан турецький до мечеті від’їжджати», то віддасть їй ключі, от тоді вона й визволить невільників. У святу неділю Маруся Богуславка визволяла невільників, але з ними не тікала, а просила передати її батькам, щоб вони не збирали великих скарбів на викуп доньки, бо вона «вже потурчилась, побусурменилась Для розкоші турецької, Для лакомства нещасного!»
Слухайте онлайн
0 голосів
На sluhayknigi.com ви зможете безкоштовно слухати аудіокнигу Усна народна творчість — Дума про Марусю Богуславку - Усна народна творчість! Слухайте mp3 аудіокнигу без реєстрації у хорошій якості зі свого смартфону чи ПК у будь-який час.

Відгуки

Мінімальна довжина коментаря – 50 символів. Коментарі модеруються
Поки немає коментарів. Ти можеш бути першим!