Користувачі
0
0 голосів
Ви можете слухати безкоштовно аудіокнигу «Валер"ян Підмогильний — Повість без назви - Валер'ян Підмогильний». Всі аудіокниги жанра "Проза / Повість" слухайте онлайн в найкращій українській бібліотеці sluhayknigi.com
Слухати книгу
11
переглядів
0
відгуків

Про аудіокнигу

  • Назва Валер"ян Підмогильний — Повість без назви
  • Автор Валер'ян Підмогильний
  • Тривалість 02:47:13
  • Дата публікації: 2 квітень 2024

Анотація до аудіокниги

«Повість без назви» належить до нового для українського літератури типу інтелектуального роману, будучи одночасно психологічним романом.

У повісті В. Підмогильного практично не відбувається розвитку подій, це радше твір-дискусія, де значно більше монологів та сентенцій на філософські й літературні теми. Автор зосереджений на універсальних проблемах людського існування, а не на «злобі дня» й не замикається у своєму часі.

Герої символізують певні погляди, а твір — це вираження цих поглядів, саме тому герої схематичні, а їхні характери не виписані детально.

Харківський студент Андрій Городовський (справжнє прізвище Рудченко) приїхав до Києва, щоб видати книжку нарисів «про соціалістичну реконструкцію села». У натовпі його увагу привертає жінка, хлопець розпочинає йти за нею, але швидко зупиняє себе в цьому пориванні. Дівчину герой практично не запам’ятовує, окрім силуету, проте вона настільки вражає його уяву, що Городовський не полишає думки про неї навіть після повернення до Харкова й вирішує знайти її. Планомірні, систематичні пошуки жінки стають головною метою його існування. Студент так і не знаходить незнайомку, але продовжує далі шукати за своєю продуманою програмою.
Слухайте онлайн
0 голосів
На sluhayknigi.com ви зможете безкоштовно слухати аудіокнигу Валер"ян Підмогильний — Повість без назви - Валер'ян Підмогильний! Слухайте mp3 аудіокнигу без реєстрації у хорошій якості зі свого смартфону чи ПК у будь-який час.

Відгуки

Мінімальна довжина коментаря – 50 символів. Коментарі модеруються
Поки немає коментарів. Ти можеш бути першим!