Користувачі
0
0 голосів
Ви можете слухати безкоштовно аудіокнигу «Назар Божинський — Українські менестрелі - Назар Божинський». Всі аудіокниги жанра "Проза" слухайте онлайн в найкращій українській бібліотеці sluhayknigi.com
Слухати книгу
1
переглядів
0
відгуків

Про аудіокнигу

  • Назва Назар Божинський — Українські менестрелі
  • Автор Назар Божинський
  • Тривалість 00:52:53
  • Дата публікації: 3 квітень 2024

Анотація до аудіокниги

Українське кобзарство розвивалося з давніх часів, виконувало свою роль зберігачів традиції, культури, виховання нових поколінь. Назви українських кобзарів в різні часи бували різними, деякі зникали, деякі існували паралельно, з’являлися нові. Бояни, кобзарі, бандуристи, старці, діди — це все назви одних і тих самих українських співців.

Епічні, традиційні співці — явище не тільки українське. Схожі традиції існували в більшості народів світу. Це акини, барди, мейстерзінгери, менестрелі та багато інших. На перший погляд, що можна знайти нового в кобзарстві? Так, це глибока та таємнича спільнота з давніми традиціями, що є одним зі стовпів української культури. Але якщо подивились на культуру як на глобальне явище, німцям, французам, американцям, японцям, що не зіштовхуються щоденно з українською культурою, може бути заважкий поріг входу в явище кобзарства.

Переоцінюючи кобзарів як частину великої сім’ї європейських співців, ця книга планує зробити кобзарство відкритішим для міжнародних друзів України.

Аудіокнигу надав проєкт «Gwara Media» — місце розвитку аудіокниг, сервісів нових медіа та креативних індустрій.
Слухайте онлайн
0 голосів
На sluhayknigi.com ви зможете безкоштовно слухати аудіокнигу Назар Божинський — Українські менестрелі - Назар Божинський! Слухайте mp3 аудіокнигу без реєстрації у хорошій якості зі свого смартфону чи ПК у будь-який час.

Відгуки

Мінімальна довжина коментаря – 50 символів. Коментарі модеруються
Поки немає коментарів. Ти можеш бути першим!