Користувачі
3.8
4 голосe
Ви можете слухати безкоштовно аудіокнигу «Квента Сильмариліон - Джон Роналд Руел Толкін». Всі аудіокниги жанра "Світова література / Фентезі" слухайте онлайн в найкращій українській бібліотеці sluhayknigi.com
Слухати книгу
1 584
переглядів
1
відгуків

Про аудіокнигу

Анотація до аудіокниги

Події, що розгортаються в збірці "Сильмариліон", в більшості передують подіям трилогії "Володар Перснів".
Ця частина названа на честь чудесних дорогоцінних каменів, які ввібрали в себе світло Дерев Валінору - Сильмарилів, створених ельфом Феанором і викрадених Мелкором. У цій же книзі описана і вся історія Першої епохи Середзем'я.

Квента Сильмариліон починається оповіддю про Першу війну між Мелкором, який забажав володіти світом та іншими валарами, котрі впорядковували Арду. В ті часи Діти Ілуватара, ельфи й люди, були створені, але іще не прокинулися для життя. Світ потребував світла, тож Ауле виготовив два свічада (Іллуін та Ормал) за яких настав вічний день. Яванна змогла проростити створене нею насіння та в лісах створити тварин. Тим часом Мелкор створював фортецю Утумно. З неї він напав разом з прибічниками-маярами, почавши війну, і розбив свічада, чим спричинив численні катаклізми. Валари більше не могли жити повсюдно в Арді, тому оселилися в землях Аману на крайньому заході, назвавши свою домівку Валінором.

Ютуб канал диктора

Слухайте онлайн
4 голосe
На sluhayknigi.com ви зможете безкоштовно слухати аудіокнигу Квента Сильмариліон - Джон Роналд Руел Толкін! Слухайте mp3 аудіокнигу без реєстрації у хорошій якості зі свого смартфону чи ПК у будь-який час.

Відгуки

Мінімальна довжина коментаря – 50 символів. Коментарі модеруються
Д.
Д.
22 серпня 2024 09:14

Озвучка прекрасна, приєно слухати. Але є питання до самого сайту. Навіть при хорошій швидкості інтернету, аудіодоріжка не може коректно провантажитися. Постій

Д.,

постійно зависає, треба з бубном танцювати, щоб прослухати хоча б один розділ без замикань кожні п'ять хвилин