Користувачі
0
0 голосів
Ви можете слухати безкоштовно аудіокнигу «І тут, і всюди - скрізь погано - Тарас Шевченко». Всі аудіокниги жанра "Українська література / Віршовані твори" слухайте онлайн в найкращій українській бібліотеці sluhayknigi.com
Слухати книгу
0
переглядів
0
відгуків

Про аудіокнигу

  • Назва І тут, і всюди - скрізь погано
  • Автор Тарас Шевченко
  • Тривалість 00:00:54
  • Дата публікації: 20 січень 2024

Анотація до аудіокниги

Вірш навіяний думками й настроями поета напередодні реформи 1861. Провідна ідея твору — ствердження думки, що перемога народної революції «правди» над «тьмою», «царями» неминуча. Вірш побудовано на образах-символах, з яких не всі можна розшифрувати (образи «маленької душі» й «ледачої волі»). Вірогідно, у вірші йдеться про особисту волю поета, сперечання його з самим собою — з тим, що в його душі заважало громадському служінню. Конкретніше — це боротьба оптимізму проти песимізму. Перемагає Шевченків оптимізм. Поет переборює в собі те, що він іменує тут «душею убогою», «ледачою волею». Цей оптимістичний висновок кінцівки твору безпосередньо пов’язаний з революц. піднесенням у країні в переддень селянської реформи.
Слухайте онлайн
0 голосів
На sluhayknigi.com ви зможете безкоштовно слухати аудіокнигу І тут, і всюди - скрізь погано - Тарас Шевченко! Слухайте mp3 аудіокнигу без реєстрації у хорошій якості зі свого смартфону чи ПК у будь-який час.

Відгуки

Мінімальна довжина коментаря – 50 символів. Коментарі модеруються
Поки немає коментарів. Ти можеш бути першим!