Користувачі
0
0 голосів
Ви можете слухати безкоштовно аудіокнигу «Ой чого ти почорніло... - Тарас Шевченко». Всі аудіокниги жанра "Українська література / Віршовані твори" слухайте онлайн в найкращій українській бібліотеці sluhayknigi.com
Слухати книгу
3
переглядів
0
відгуків

Про аудіокнигу

  • Назва Ой чого ти почорніло...
  • Автор Тарас Шевченко
  • Тривалість 00:00:54
  • Дата публікації: 22 березень 2024

Анотація до аудіокниги

У вірші — роздуми, пов’язані з Берестецькою битвою 1651 року між селянсько-козацьким військом на чолі з Б. Хмельницьким і польсько-шляхетським військом під час визвольної війни українського народу 1648 — 54 рр.
На формі вірша позначилася фольклорна поетика. Трагічні наслідки події (селянсько-козацькі війська зазнали поразки) викликали й сумний настрій вірша. Тут, як і в багатьох інших творах Шевченка на історичну тематику, зображення минулого було засобом впливу на соціальну свідомість пригнобленого люду. Слова, звернені до поетових сучасників, звучать як докір за їхню пасивність, за примирення з долею кріпаків.
Слухайте онлайн
0 голосів
На sluhayknigi.com ви зможете безкоштовно слухати аудіокнигу Ой чого ти почорніло... - Тарас Шевченко! Слухайте mp3 аудіокнигу без реєстрації у хорошій якості зі свого смартфону чи ПК у будь-який час.

Відгуки

Мінімальна довжина коментаря – 50 символів. Коментарі модеруються
Поки немає коментарів. Ти можеш бути першим!