Користувачі
0
0 голосів
Ви можете слухати безкоштовно аудіокнигу «Сніг у Флоренції - Ліна Костенко». Всі аудіокниги жанра "Українська література / Аудіо-вистава / Драмa" слухайте онлайн в найкращій українській бібліотеці sluhayknigi.com
Слухати книгу
12
переглядів
0
відгуків

Про аудіокнигу

  • Назва Сніг у Флоренції
  • Автор Ліна Костенко
  • Тривалість 00:59:37
  • Дата публікації: 27 березень 2024

Анотація до аудіокниги

Драматична поема (1985 рік). Дія відбувається в монастирі старовинного французького містечка Тур. XVI століття.
Головна проблема поеми, що є наскрізною у всій творчості Ліни Костенко, - про вічне й тлінне. І тому твір насичений протиставленнями, перетвореннями, роздвоєннями. Скульптури оживають або - тануть. Мармур стає снігом, а сніг - мармуром.
Головний герой поеми італійський скульптор Джованфранческо Рустичі фігурує в тексті в двох іпостасях - як Старий, що доживає віку в монастирі м. Тур у Франції і свій творчий талант утратив, і Флорентієць, що веде бурхливе життя у Флоренції й творить нетануче. Розмови Старого з Флорентійцем у монастирському саду, тобто фактично гіркі роздуми Рустичі, складають основний обсяг тексту поеми.

Музика Юрія Шевченка.
Слухайте онлайн
0 голосів
На sluhayknigi.com ви зможете безкоштовно слухати аудіокнигу Сніг у Флоренції - Ліна Костенко! Слухайте mp3 аудіокнигу без реєстрації у хорошій якості зі свого смартфону чи ПК у будь-який час.

Відгуки

Мінімальна довжина коментаря – 50 символів. Коментарі модеруються
Поки немає коментарів. Ти можеш бути першим!