Користувачі
0
0 голосів
Ви можете слухати безкоштовно аудіокнигу «Не вбивай - Богдан Лепкий». Всі аудіокниги жанра "Українська література / Повісті й оповідання / Історична проза" слухайте онлайн в найкращій українській бібліотеці sluhayknigi.com
Слухати книгу
10
переглядів
0
відгуків

Про аудіокнигу

  • Назва Не вбивай
  • Автор Богдан Лепкий
  • Тривалість 11:49:51
  • Дата публікації: 20 квітень 2024

Анотація до аудіокниги

Історична повість Богдана Лепкого «Мазепа» складається з п'яти частин.

І хоч вони послідовно відтворюють хронологію подій, кожна з них має самостійне значення.

Головний герой усіх п'яти повістей - український гетьман Іван Мазепа, кінцевою метою політики якого було утвердження державності України.

Повiсть «Не вбивай» присвячена подiям, якi зумовили страту Кочубея та Iскри.

У творі відбито складність, героїку і трагізм мазепинської доби напередодні фатальної для України Полтавської битви. Високий патріотизм і зрадництво, героїзм і нікчемність, шляхетність і ницість, людинолюбство і людиноненависництво - все це в органічному поєднанні з майже документальним описом конкретних історичних осіб і подій не залишає байдужим нашого сучасника, викликає асоціації з нинішнім буттям України й українців. Видання адресоване широкому колу читачів, які цікавляться минулим України та її красним письменством.
Слухайте онлайн
0 голосів
На sluhayknigi.com ви зможете безкоштовно слухати аудіокнигу Не вбивай - Богдан Лепкий! Слухайте mp3 аудіокнигу без реєстрації у хорошій якості зі свого смартфону чи ПК у будь-який час.

Відгуки

Мінімальна довжина коментаря – 50 символів. Коментарі модеруються
Поки немає коментарів. Ти можеш бути першим!