Користувачі
0
0 голосів
Ви можете слухати безкоштовно аудіокнигу «Борислав Сміється - Іван Франко». Всі аудіокниги жанра "Українська література / Повісті й оповідання / Історична проза" слухайте онлайн в найкращій українській бібліотеці sluhayknigi.com
Слухати книгу
44
переглядів
0
відгуків

Про аудіокнигу

  • Назва Борислав Сміється
  • Автор Іван Франко
  • Тривалість 11:35:12
  • Дата публікації: 24 травень 2024

Анотація до аудіокниги

Повість присвячена опису страйку на нафтовому промислі в місті Борислав. На її написання письменника надихнули справжні події. В 60-их роках 19 ст. промислова революція швидкими темпами розвивалася в Австро-Угорській імперії, включно із Західною Україною. Із розвитком промисловості почав виникати також робітничий клас. Під впливом ідей соціалізму стала формуватися організована боротьба робітників за свої права. Розвиток робітничого руху в Україні дещо відставав за часом від європейського, але в 70-их почалися перші страйки, що було новим феноменом у доти переважно селянській Галичині.
Слухайте онлайн
0 голосів
На sluhayknigi.com ви зможете безкоштовно слухати аудіокнигу Борислав Сміється - Іван Франко! Слухайте mp3 аудіокнигу без реєстрації у хорошій якості зі свого смартфону чи ПК у будь-який час.

Відгуки

Мінімальна довжина коментаря – 50 символів. Коментарі модеруються
Поки немає коментарів. Ти можеш бути першим!